dimecres, 8 de novembre del 2017

MARY JANE SEACOLE
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Seacole_-_Challen.jpg

Mary Jane Seacole (1805 - 1881) va ser una dona infermera  jamaicana que va instal·lar l'Hotel Britànic darrere de les línies durant la Guerra de Crimea. 


Ella va descriure açò com "una taula de menjador i cambres còmodes per a oficials malalts i convalescents", i socors a militars ferits en el camp de batalla, és allò que he de fer.. 

Ella va adquirir coneixements de medicina herbaria en el Carib. 

Quan va esclatar la Guerra de Crimea (conflicte que entre 1853 i 1856 va lliurar l'Imperi rus contra una lliga formada per l'Imperi otomà, França, el Regne Unit i el regne de Sardenya.), ella va sol·licitar ajuda a l'Oficina de Guerra però va ser rebutjada. 

Va viatjar de forma independent i va establir el seu hotel i va assistir a ferits en el camp de batalla. Es va fer extremadament popular entre el personal de servei, que va recaptar diners per a ella quan es va enfrontar a la indigència després de la guerra.

Després de la seua mort, va anar en gran part oblidada durant quasi un segle, però avui se celebra com una dona que va combatre amb èxit el prejudici racial. 

La seua autobiografia, ''Wonderful Adventures of Mrs. Seacole in Many Lands (1857)'', és una de les primeres autobiografies d'una dona de raça mixta.

Va ser condecorada pòstumament amb l'Ordre del Mèrit de Jamaica en 1991. En 2004 va ser votada com la britànica negra més gran .















Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -