diumenge, 12 de novembre del 2017

https://cocemfecv.org/wp-content/uploads/2017/09/PACTO-VIOLENCIA-GENERO.jpg

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A LA CV EN 2017


Les dones víctimes de violència de gènere  de la Comunitat Valenciana que es van acostar a la xarxa  "Centres Dona 24 h" i que depèn  de la Vicepresidència i de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha comunicat que durant els 9 primers mesos d’enguany, van ficar una denúncia contra el seu agressor en 6 de cada 10 casos, i en un 44,2 % de les situacions tenen concedida una ordre de protecció.

Les 
1.650 dones van ser ateses per primera vegada en els centres de València, Castelló, Alacant i Dénia, al voltant de 1.263 dones que portaven seguiment d’anys anteriors i 295 casos més en els quals s’han reprès els expedients que s’havien obert amb anterioritat.


S'ha destacat que les dades posen en evidència que les dones que són víctimes de violència masclista estan denunciant, i ha assenyalat que ara és el torn del conjunt de la societat. EL missatge és el següent: no esteu a soles i els vostres agressors van a anar a la presó.

Els 9 primeros mesos de 2017, casi el 60% de les dones es van enfrontar al seu agresor, lo van fer denuncianlo al nomre de telefon 016, pero aques any tansols han denunciat mes o menys 113 ocasions enfrontades contra la violencia masclista.

La violència de gènere no es a soles maltractament fisic, si ,no que també es maltractamen psicològic tant per a dones com per a homes, perque també hi ha dones que maltracten als homes, encara que no es veu que la gent es done conter de res.

El nombre de dones menors de 18 anys qu han segut victimes de maltracte sexual en 2017 es de 4.315 casos.

En el CM24H s’han realitzat 19 tallers psicoeducatius en els quals han participat 101 fills i filles de dones ateses.


Font: diarivalencia.com (2-11-2017).

Adaptació per: Alba Portolés.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -