diumenge, 12 de novembre del 2017





El projecte BARBARA estudia com convertir restes orgàniques en materials aptes per a la indústria



L'objectiu del projecte europeu BARBARA( dins del Programa Marc d'Investigació i Innovació de la UE Horitzó 2020) és desenvolupar nous materials a partir de residus alimentaris amb aplicacions en els sectors de la construcció i l'automoció per a reciclar els productes orgànics com alternativa sostenible als adobs químics o altres contaminants usats.

En este projecte participen socis de Bèlgica, Alemanya, Itàlia, Suècia i l'estat espanyol. Entre ells, un grup d'investigació de la Universitat d'Alacant (UA). Coordinats pel centre tecnològic (AITIIP)de Saragossa un total d'onze equips treballen en aquest projecte.
Cobreix des dels agricultors i mercats que generen els residus fins a l'usuari final.
Per exemple, un dels socis és la Fecoam, (La federació de cooperatives agràries de Múrcia). Aquesta és l'encarregada de proporcionar restes agrícoles o peces descartades, com ara fruita o hortalisses danyades o d'un calibre menor a l'admés pel mercat.
L'empresa alemanya Cargill, amb una activitat centrada en la producció i el processament d'aliments, proporcionarà restes alimentàries.

Data : Diumenge, 5 de novembre de 2017

Font : diarilaveu

Adaptat per : Joanna Calonge Jeffrey

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -