dimecres, 8 de novembre del 2017

MARIA MONTESSORI

Italia, 1870-1952
Maria Montesori va ser una educadora , pedagoga , científica , mèdica , psiquiatra , filòsofa, antropòloga, biòloga , psicologa , devota catòlica , feminista i humanista italiana .
Va ser la primera dona italiana que es va graduar com a doctora  en medicina .
      https://sites.google.com/site/escritossobreeducacion/_/rsrc/1315983162752/classroom-news/laautodisciplinaenlapedagogiacientificayelmetodomontessorimariamontessori/maria_montessori_8z6q_233152236_std.jpg?height=239&width=250
Actualment pot semblar difícil comprendre bé l´impacte que va tenir  Maria en la renovació del mètodes pedagògics de principis del segle XX , ja que la majoria de les seues idees avui semblen evidents. Però , en el seu moment, van ser innovacions radicals que fins i tot van ser molt controvertides entre els sectors més conservadors .  



Ella defensava que el joc és la principal activitat a través de la qual el xiquet porta la seua vida durant els primers anys d'edat, afirmació que esmenta també Jean Piaget. Per mitjà del joc, l'infant observa i investiga tot el relacionat amb el seu entorn d'una manera lliure i espontània. Els xicotets van relacionant els seus coneixements i experiències prèvies amb altres noves, realitzant processos d'aprenentatge individuals fonamentals per al seu creixement.


Actualment existeixen diverses escoles al voltant del món que ensenyen amb la seua metodologia.
  
Hui sabem que els/les xiquets/es posseeixen una capacitat per a adquirir coneixements i absorbir-los de forma inconscient sense límits i que cal aprofitar aquestes capacitats segons els diferents períodes sensibles en els quals poden adquirir coneixements i habilitats amb molta facilitat, esta idea tan clara al segle XIX i principis del XX, va ser revolucionària.
Li devem molt a Maria Montessori.

Text: Alejandra Cuberes, María Fos y Gabriel Torres
                                                                
                                                                                  

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -