dilluns, 20 de novembre del 2017

http://3.bp.blogspot.com/-U_ZzjsH_sAY/Tc74kceVjkI/AAAAAAAATkc/wVH0PEH5pqQ/s1600/edison.jpg

Tomas Alba Edison

Va ser un gran inventor i empresari que va nàixer a 1847 (Ohio Estats Units) i va morir a  1937 (84 anys). Va patentar més de 1000 invents entre ells la bombeta de llarga duració, desprès d'experimentar amb més de mil materials diferents, aconseguí industrialitzar-la amb filament de bambú carbonitzat. La bombeta d'Edison era com les bombetes de hui en dia  però no duraven més de 48 hores, encara que ara pot parèixer poc en aquella època era una barbaritat i pot ser que si no fóra per aquest home encara estaríem amb bombetes de 48 hores de duració.  

Va inventar, el fonògraf: Primer artefacte que permetia registrar i gravar sons, també el quinetoscopi: projector de cinema. 

Amb 12 anys es quan començà a vendre periòdics i aperitius, ahí va començar la seua carrera empresarial i a guanyarse els seus diners. 

Als catorze anys va salvar al xiquet del cap de l’estació d’una catàstrofe i el pare li va recompensar ensenyant-li el codi morse i telegrafía.

El primer invent que va inventar va ser als vin-ti-u anys: un comptador de vots per a el congrés que no va tindre gens èxit.

Dos any després va inventar un dels seus invents més grans: Una impressora per a la cotizació de valor en bossa.

Text: Jose Mª Segarra Martínez

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -