diumenge, 19 de novembre del 2017



L’autora americana Sarah Andersen presenta en el còmic “La edat adulta es un mite” un antídot a base d’humor contra la dificultat de trobar un encaix personal a la vida.

“Vaig començar a dibuixar a secundària per la frustració de la vida escolar”


El fenomen que està marcant el món de l’edició del segle 21 és la proliferació (Creixement o multiplicació ràpida d'una cosa) dels llibres escrits i dibuixats per dones joves que, des de la seua quotidianitat, expliquen amb ironia i humor una nova generació des d’una òptica femenina i també des de la mirada d’un nou feminisme, que per la via de la primera persona es situa en un món el qual  domina el mascle. Un fi comú que tenen les autores com Sarah Andersen es que deixe de ser aixina i siguem tots iguals.

Un clar exemple d’aquesta tendència és la jove autora Sarah Andersen, que ha tret dos volums recopilatoris de les seues tires de còmic “Sarah’s scribbles”, protagonitzades per un personatge que és una mena d’alter ego (Persona que, con respecto a altra, està molt identificada con les seues opinions o mode d'actuar).

De fet, el personatge té problemes per trobar l’encaix al seu món i, al igual que  seva creadora té, una certa ansietat. Trobar l’espai d’equilibri és la seua gran finalitat. En els llibres es planteja com el personatge principal té alguns  problemes per mostrar-se atractiva, però també per no ser-ho massa. Les referències professionals de l’autora són algunes de les més conegudes tires de còmic que s’editen als diaris dels EE UU (Estats Units). Aquesta excel·lent sèrie tracta d’un nen i el seu peluix, un tigre que pren vida  tan sols quan no hi ha cap adult. Andersen reconeix que sent una gran sentiment pels animals, per això apareix a l’obra un conillet a la manera de Hobbes. L’autora publica regularment a la xarxa amb el sistema de sindicació (Acció de sindicar o de sindicar-se), és a dir que cada dia es poden veure i llegir les seues tires en diferents publicacions digitals. L’èxit en aquestes pàgines és el que porta als editors a realitzar les publicacions als llibres.


Autor: Jaume Vidal.
Periòdic: Punt Avui
Adaptat per: Pablo Gómez Almaida
Data: 15/11/2017



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -