dimecres, 8 de novembre del 2017

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Boeing_737-800_Clara_Campoamor_EI-FJY.jpg/1512px-Boeing_737-800_Clara_Campoamor_EI-FJY.jpg

Clara Campoamor defensora dels drets de la dona

Va nàixer a Madrid de 1888.se va posar a treballar i ho fa en el cos de Correus i Telègrafs en 1909. En 1914 i després de traure el número u de la seua oposició, es converteix en professora d'adultes en el Ministeri d'Instrucció Pública. No obstant això, al no tenir el batxiller només pot impartir classes de taquigrafia i mecanografia pel que decideix seguir estudiant.

En 1923 participa en un cicle sobre Feminisme organitzat per la Joventut Universitària Femenina on comença a desenvolupar els seus ideari sobre el dret a la igualtat de les dones.

En 1924 i a l'edat de trenta-sis anys es llicencia en Dret el que li permet defensar dos casos de divorci molt cèlebres en aquella època, el de l'escriptora Concha Espina, del seu marit Ramón de la Serna i Cueto, i el de Josefina Blanco, de Valle-*Inclán.

Va ser també la primera dona que va intervenir davant el Tribunal Suprem i que va desenvolupar treballs de jurisprudència sobre qüestions relatives als drets de la situació jurídica de les dones a Espanya.
Va haver de fugir d'Espanya a causa de la guerra civil. Va morir exiliada a Suïssa.

Adaptat per: Andrés Torres

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -