dimarts, 7 de novembre del 2017




Hui 7 de novembre 2017 , es compleixen 150 anys del naixement de Marie Curie coneguda principalment per:

Ser la primera persona a rebre dos Premis Nobel i l'única a fer-ho en dues especialitats científiques diferents: Física (1903) i Química (1910).

Ser una icona de la dona en la ciència i la societat: va ser la primera dona a guanyar un Premi Nobel, a ocupar una càtedra i impartir classes en la Universitat de París i la segona dona de la història a obtenir el grau de doctora en Física.

Ser pionera en l'estudi de la radioactivitat. Va descobrir dos nous elements químics radioactius (el radi i el poloni - va donar aquest nom, per la seua nació d'origen, Polònia), va desenvolupar tècniques per a l'aïllament d'isòtops radioactius i va investigar l'ús de la radioactivitat amb finalitats medicinals.


Tot l'alumnat de la classe vol retre-li homenatge i ho farà dedicant-li estes paraules.


    Agraïsc a Marie Curie que inventara els rajos X. Héctor Martínez. 

    Marie Curie, gràcies per a pesar de tot, fer un pas de gegant per a les dones i per a l'humanitat. Joanna Calonge. 

    Gràcies, Marie Curie.Has fet que la ciència avance, que ara la gent es puga recuperar del càncer i que la societat accepte a les dones. Maria Fos. 

    Gràcies a la perseverança de Marie Curie, a més de explicar-se moltes coses científiques, es considerà més a la dona. Jose Mª Segarra. 

    Marie Curie una dona emprenedora, va descobrir coses inimaginables per a la seua època i per a les dones un gran exemple. Alexa Mogrovejo.

    Marie Curie va ser una científica brillant i mereixia una millor vida. Gràcies a ella centenars de persones estan vivies, per ella i el seu desenvolupament científic. Ricardo Torres

    Agraïsc a Marie Curie, tot el que es va esforçar per a poder estudiar i fer un pas tan gran, ja que en el seua època no deixaven anar a estudiar a la universitat, per açò, moltes gràcies perquè gràcies a ella tenim els rajos X que ens van a servir molt. Moltíssimes gràcies. Kamil El-As.



    Marie Curie, gràcies per totes les persones què has salvat les seues vides. Et vas esforçar molt en cara que no tenies diners  i moltes dificultats però vas ser una gran dona i t’admire molt. Que descanses en pau. Ana Landaverde.



    Marie Curie, vas ser una gran persona, eres un exemple com a dona, i molta gent t' admira molt i jo també.  Gràcies a tu ara es pot curar el càncer vas fer moltíssimes coses per a tota la humanitat. Gràcies, Marie Curie descansa en pau. Sharick Valencia.
     

    Has sigut una gran científica, has descobert la radiació i has guanyat dos premis Nobel, t’agraïx tot el que has fet. Andrés Torres.

    Pense que era una gran dona i que va fer moltíssimes coses per la humanitat. Crec que es mereixia una vida millor i sense crítiques, Gràcies a ella ara el càncer te cura. Pablo Gómez.

    Marie Curie, va donar un model a seguir, perquè malgrat les seues circumstàncies (la seua crisi econòmica, la discriminació a les dones…) ,ella va seguir avançant amb els seus estudis, tant així que arribà a guanyar un premi Nobel per descobrir el radi i el poloni, hi havia gent que pensava que no podria fer res de bo, simplement pel fet de ser dona. Gabriel Torres.

    Gràcies Marie Curie, per la teua ajuda. M'agradaria que seguires ací, que pogueres continuar amb els teus experiments i que aquests pogueren ajudar a moltes més persones. Luna Chen.


    Agraïsc a Marie Curie el que va fer per el món, ella va descobrir la radiació i li va posar aquest nom, va descobrir com fer la radioteràpia per a intentar curar el càncer i a més a més va descobrir aquests dos elements el poloni i el radio; es va arriscar a ser detinguda per estar a una universitat clandestina i per últim, li  agraïsc que amb la seua actitud i vida  testimoniara  que les dones no estem a l’ombra dels homes. Alba Portolés

    Gràcies Marie Curie per aconseguir que les dones tinguem un paper més important a l'hora de treballar i per arriscar-te per a aconseguir el que te proposaves. Eva González.



    Li done les gràcies a Marie Curie per tot els descobriments que ha fet encara que havia pogut anar a presó, i per ser una dona lluitadora i forta, que no ha deixat que els obstacles que li ha posat la vida la pararen. Lucía Térrádez.

    Marie Curie sent molt el que vas haver de passar en una època en la qual hi havia tant masclisme, però, vas seguir avant i no vas parar fins a complir tots els teus somnis. Vull donar-te les gràcies pel teu gran treball, per ser molt forta i, per últim, volia desitjar-te feliç aniversari, feliç 150 aniversari: Sergio Pozo.

    Gràcies per ser tan valenta i fer veure que una dona també pot estudiar, arribar a ser doctora i una científica com no hi ha hagut. Alejandra Cuberes.
     
     

       

      Leave a Reply

      Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

      Seguidors

      Visites

      Popular Post

      Blog Archive

      Seguidors

      - Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -