diumenge, 3 de desembre del 2017


"El xic honrat" que va deixar morir a la seua àvia

Està detingut per deixar a la seua àvia de 89 anys morir de fam en Gran Canària


Els veïns del bloc, el número 20 del carrer Manuel Alemany, en Telde (Gran Canària), estan desconcertats amb la notícia. Ahir coneixien pels mitjans de comunicació que l'inquilí del 8A, David, de 34 anys, havia sigut arrestat per la Policia sota la sospita que havia deixat morir de fam a la seua pròpia àvia, de 89 anys, amb la qual convivia.

Els pocs en l'edifici que coneixen a David només saben el seu nom de pila, ningú és capaç de referir el de l'àvia i en la bústia que correspon al pis on vivien tots dos només figura la xapa buida. L'anciana va arribar a la comunitat fa uns quants anys, procedent de Benidorm (Alacant). Estava molt major, amb prou faenes veia i necessitava les cures de la família. David es va fer càrrec d'ella i, almenys aparentment, per la qual cosa els veïns coneixien, l'atenia correctament. No treballava, amb el que l'àvia era la seua única ocupació. Ningú en la seua escala, pel poc que coneixen d'ell, ho creu capaç d'un acte tan inhumà com el qual se li atribueix.

Cert és que l'àvia amb prou faenes eixia de casa, ancorada sobretot pels problemes de visió, però fa un parell de mesos la van veure dirigir-se pel seu propi peu, del braç de David i d'una filla, camí del metge. Va explicar que era per un problema en el cor que feia que es cansara molt. És un altre dels contrasentits al que els veïns no deixen de donar-li voltes: si no estava impedida, encara que fóra cert que David va deixar d'ocupar-se de la seua alimentació i la va abandonar a casa sola a la seua sort, per què no va eixir ella a cercar ajuda? què li va impedir cridar socors?Els fets coneguts són que dimarts passat 28 de novembre David va marcar el 091 i va explicar a emergències que la seua àvia estava morta a casa. A les 12.30 hores la Policia es va presentar en el 8A i es va trobar un cadàver en descomposició. El propi David va explicar que havia descobert el seu cos sense vida el divendres 17. És a dir, que va tardar 11 dies a donar avís de la defunció. Els agents ho van detenir per un presumpte delicte d'homicidi per omissió de socors. Ahir al migdia, David va donar explicacions davant el jutjat de Primera Instància número 2 de Telde, que investiga els fets. Després d'escoltar-ho, el jutge ho va deixar en llibertat amb càrrecs tot esperant conèixer els resultats definitius de l'autòpsia.
Adaptat: Alexa Mogrovejo
Font : EL Mundo ( 1/12/2017)




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -