dilluns, 4 de desembre del 2017

Almassora (Castelló) descobreix als seus primers pobladors en el Torelló

Us preguntareu moltes coses al llegir aquest títol, com vivien els primers habitants de Almassora, açó l'han trobat gràcies a les troballes.

Una descobriment de gran impacte i que ens revela informació del final de l'Edat del Bronze i l'inici de la iberització. Com a resultat de les mateixes, s'ha deixat al descobert entre set i nou metres de la muralla del segle IIl. Els veïns han pogut visitar aquesta troballa.



Entre els descobriments que han pogut conèixer els qui s'han desplaçat fins a aquest punt -gràcies als autobusos que ha facilitat l'Ajuntament per als veïns i visitants- es troba un nou mur, separat de la muralla principal i que donaria indicis de l'estratègia defensiva que els pobladors de l'assentament haurien utilitzat. Tal com indica l'arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, una de les teories és que aquesta estructura hauria sigut utilitzada per a crear un carrer exterior que representaria l'únic punt d'accés al poblat.

La regidora de Patrimoni, Amaya Gómez ha explicat que tots i totes estaven molt contents de poder gaudir d'aquesta meravella. 

A més, per a facilitar la comprensió de cadascun dels temes que s'anaven explicant, s'ha realitzat una recreació històrica per part d'uns actors: Hi havia una dona que explicava com es teixia, com menjaven els ibers i, en definitiva, com era la vida mentre que l'home anava vestit de guerrer i explicava les tècniques defensives, els tipus de cascos etc.

Segons els veïns i visitants han gaudit d'aquests descobriments. 

Text adaptat per: Eva Gonzàlez.
Noticia de: elperiodic.com

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -