divendres, 1 de desembre del 2017




"El 30 de novembre de 2016, les Falles van passar a formar part de la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat per la UNESCO. El reconeixement internacional va suposar la culminació d'un llarg procés en què es van ressaltar els aspectes més valorats de la festa gran de la ciutat de Valencià i d'altres poblacions. Això no obstant, la distinció també suposa un grau major de responsabilitat i de compliment dels compromisos adquirits, entre els quals hi ha el fet de ser una festa sostenible."
Tot això es el que va indicar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació del projecte Per unes Falles Sostenibles a l'epicentre de la Ciutat de l'Artista Faller, on l'Ajuntament ha organitzat, per al proper dissabte, un seguit d'actes per a celebrar el primer aniversari de les Falles com a Patrimoni de la UNESCO.
Així, l'objectiu de la proposta és augmentar el triple vessant de la sostenibilitat –econòmic, social i ambiental– en tot el cicle de la vida de la festa. "Les Falles no es redueixen només a la setmana gran i al voltant de Sant Josep. Hi ha vida fallera al llarg del tot l'any", va expressar Fuset. "Es tracta de dissenyar, planificar, organitzar, executar, avaluar i gaudir de la festa amb criteris sostenibles, sense renunciar a la seua finalitat lúdica i cultural", va coincidir Josep Bort, diputat de Compromís a la Diputació de València, una de les tres institucions junt amb el consistori i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic que han firmat el conveni de col·laboració.
Font:Diarilaveu (30-11-2017)

Adaptat: Gabriel Torres

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Blog Archive

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -