dijous, 1 de febrer del 2018

Les esportistes al poder


Les dones a l'esport


En el món de l'esport, moltes dones pateixen insults, per la raó de practicar-lo; això passa per la idea que l'home és millor que la dona i elles no poden practicar cap tipus d'esport ni d’activitat que requerisca important, o que requerisca força.

Veient les notícies vam veure que hi ha xiques que pateixen insults pel masclisme i vam voler investigar més sobre això. Ens vam adonar que pateixen masclisme per practicar esport, trobem una esportista que practica trial, un esport perillós.





Laia Sanz


Laia Sanz i Pla-Giribert, va néixer l'11 de desembre de 1985 a Espanya, és una pilot de trial, enduro i rally raid, tretze vegades campiona del món de trial i cinc vegades campiona del món d'enduro
Així mateix, set vegades campiona del Ral·li Dakar, en la categoria femenina de motos, el 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, en què va aconseguir el novè lloc absolut, sent el millor resultat femení de la història, 2016 i 2017.

Carrera profesional


Laia va aprendre a anar en bicicleta quan tenia dos anys d'edat. El primer contacte amb una moto va arribar el mateix any en què el seu pare li va posar el seu seient de bicicleta en el tanc de gasolina de la moto. Quan tenia quatre anys, la passió havia crescut i, sense dir-ho a ningú, va començar a muntar a la moto del seu germà.
El 1992, amb set anys i encoratjada per la seva mare, va participar en una cursa del campionat català júnior que estava tenint lloc al seu poble. Va acabar vuitena i en últim lloc, però volia tornar a per més. A l'any següent es va incorporar al Campionat des de la primera cursa.
Amb aquest pas es va unir a un esport dominat pels homes sense camp ionats femenins en l'època.


El 1997 va guanyar la seva primera cursa en un campionat masculí, muntant una moto de 80 cc. També va participar en una competició internacional femenina en assajos per primera vegada. El 1998 va participar en la primera edició del Campionat Europeu de Trial Femení, no oficial en aquest moment, i el va guanyar. Ella només tenia dotze anys i competint contra els estrangers més madurs. Gràcies a aquest gran resultat, va començar a considerar una carrera professional com a pilot. Aquest mateix any va participar en el Campionat de Trial Espanyol, on va ser l'única pilot femení.

El 2000 va ser un dels seus millors anys, guanyant contra pronòstic el Campionat d'Espanya masculí en categoria Cadet, també com a única noia. Segons ha dit ella mateixa, aquest ha estat el títol que més satisfacció li ha causat. Aquell mateix any es varen iniciar oficialment els Campionats Mundial i Europeu femenins, i Laia Sanz va començar ja aleshores la seva ratxa de triomfs, amb el títol de campiona i el de subcampiona en ambdues competicions respectivament.

Des d'aleshores fins a l'actualitat la pilot ha anat guanyant títols mundials i europeus fins a arribar a la xifra de 17 títols que ostenta actualment. També ha seguit participant en competicions masculines, categoria júnior inclosa, aconseguint-hi resultats destacats.


Laia Sanz es una gran esportista femenina, encara que també hi han moltes més que ho són, grans esportistes. Si vols descobrir més sobre dones esportistes et convidem a fer-ho. A més, si ets dona, no tingues por de fer esport sóls perquè els demés et consideren débil, o es burlen de tu. Seguix, per exemple,  a dones com Edurne Pasabán Lizarribar (alpinista), Mireia Belmonte (natadadora), Garbiñe Muguruza (tenista), Amaya Valdemoro Madariaga (jugadora de bàsquet) i moltes més.


Text de: Pablo Gómez, Ana Landaverde, Lucía Terrádez i Gabriel Torres

Informació de: Viquipèdia


{ 2 comentarios... read them below or Comment }

Seguidors

Visites

Popular Post

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -