dijous, 25 de gener del 2018



Teresa Perales es una dona molt lluitadora i escara que ha perdut la seua mobilitat no ha deixat de somiar a lo gran i ha fet el seu somni real, perque es una nadadora molt bona.



 Masclisme a l'esport


Les medalles obtingudes per nadadores i atletes espanyoles en campionats europeus no són una excepció fruit de l'atzar, sinó una nova confirmació de l'auge del nostre esport femení, no obstant, el medi en el qual s'han de desenvolupar les dones que volen practicar de manera regular i seriosa esport a Espanya no és precari, si no hostil. La participació de les dones en l'esport ha crescut de manera exponencial al llarg dels últims lustres, però la desigualtat de condicions amb els seus homòlegs masculins encara es manifesta en tots els terrenys. El masclisme es lo pitjor. Per aquesta raó volem donar visibilitat a dones que han triomfal a l’esport i una d’elles és: Teresa Perales.


Qui es Teresa Perales


Va nàixer a Saragossa el 29 de desembre de 1975. Als 19 anys, la saragossana va perdre la mobilitat des de la cintura fins als peus a causa d'una neuropatia.

Després d'uns mesos molt durs, va assimilar que havia perdut la capacitat de caminar i es va adaptar a la seua nova situació. Teresa va aprendre a nadar i en qüestió d'un any va començar a competir. Va començar a destacar en 1998, quan en els campionats del món de Nova Zelanda.

En els Jocs Paralímpics d'Atenes de l'any 2004 es va produir l'actuació més destacada fins llavors de Teresa Perales.

Medalles

El 19 de setembre va conquistar la seua primera medalla en la competició.

L'endemà va conquistar la seua segona medalla, de bronze.

El 22 de setembre va guanyar l'or en la prova dels 50 metres papallona.

El 27 de setembre va conquistar dues medalles més: una de plata i una altra de bronze. 



La delegació paralímpica espanyola va conquistar 71 metalls: 20 d'or, 27 de plata i 24 de bronze. Espanya va acabar en el sèptim lloc de la classificació general del medaller.



Va arribar als Jocs Paralímpics de Pequín (Xina) l'any 2008, on la nadadora aragonesa es va coronar com una de les principals figures de la cita olímpica amb tres ors, una plata i un bronze, i a més dos rècords mundials. Va guanyar el nou record i en septembre de 2008 es va convertir en l'esportista espanyola amb més metalls dels Jocs Paralímpics. Va ser una gran fita per a la història de l'esport aragonès i espanyol.



En conclusió, l’esport que fem les dones es el mateix esport que el que fan els homes i les dones també poden guanyar medalles inclòs més que els homes, a demés tot el món pot fer esport incloses les persones discapacitades.


Fet per: Alba Portolés, Alejandra Cuberes y Ulises Ramírez.
Fonts de documentació: Vikipedia, Desigualtat i masclisme en l'esport

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Seguidors

Visites

Popular Post

Seguidors

- Copyright © Tot[e]s a una -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -